Ongeval- en letselschadeadvocaten
Over ons
Ongeval- en letselschadeadvocaten

Hallo, welkom op mijn blog! Ik ben Rianne en sinds kort plaats ik op deze website stukjes over ongeval- en letselschadeadvocaten. Het werk dat deze advocaten doen interesseert mij zeer en ik hoop dat ik mijn enthousiasme op jou kan overdragen. Hopelijk krijg je door het lezen van mijn blogposts een beter beeld van het werk van ongeval- en letselschadeadvocaten. Ik probeer mijn blog laagdrempelig te houden, zodat het voor iedereen interessant en begrijpbaar is. Soms vind ik het echter ook leuk om een wat diepgaander stuk te plaatsen, dat meer geschikt is voor de juristen onder ons. Er is dus voor elk wat wils op mijn blog. Veel leesplezier!

Archief
Recente artikelen

Ongeval- en letselschadeadvocaten

Letselschade

Jack Parker

In het dagelijkse leven ondernemen mensen diverse activiteiten. Bijvoorbeeld woon- en werkverkeer is een dagelijks terugkerend ritueel. Bij dit verkeer kunnen diverse dingen misgaan. Je kan bijvoorbeeld betrokken raken bij een verkeersongeval. Naast de schade die hierbij ontstaat aan je eigen auto, ontstaat er meestal ook schade aan het voertuig van de tegenpartij. Bij letselschade gaat het om schade aan personen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een gebroken been, vleeswonden of een hersenschudding. Dit soort schade gaat soms verder dan de directe schade die door het ongeluk is ontstaan. Zo kan het voorkomen dat je je werk voor een bepaalde periode niet meer (op een goede manier) kunt uitoefenen. 

Afwikkeling

Beide partijen zijn normaal gesproken voor zowel materiële schade als immateriële schade verzekerd. Zodra is komen vast te staan wie de schuldige is, dient deze partij (of diens verzekering) de ontstane schade te vergoeden aan de tegenpartij. In het geval van een verkeersongeval moet dus de schade van zowel de auto als de schade aan de persoon (de letselschade dus) worden vergoed. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de ziekenhuiskosten moeten worden vergoed (operatie, medicijnen, nazorg). Hiernaast is er nog een andere component denkbaar wanneer het gaat om letselschade. 

Gederfde inkomsten

Wanneer je als gevolg van een verkeersongeval je baan niet meer (op een goede manier) kunt uitoefenen, lijdt je schade door gederfde inkomsten. Zo kan het zijn dat je hierdoor bijvoorbeeld 3 maanden lang je werk niet kunt doen. Hierdoor loop je 3 maanden aan inkomsten mis. Ook dit valt onder letselschade. Het is immers door toedoen van het verkeersongeval dat je in deze situatie bent beland. Geheel buiten jouw schuld om kun je nu geen  verwerven om in je levensonderhoud te voorzien. Een rechter bepaalt, wanneer partijen hier onderling niet uitkomen, wat de hoogte is van de schade en voor welke periode deze eventueel vergoed dient te worden door de schuldige.   

Advocaat  

Wanneer je het slachtoffer bent van letselschade is het zeer aan te bevelen om een advocaat in de arm te nemen. Letselschade is een juridische term. De afhandeling van deze schade wordt vaak beoordeeld en afgehandeld in een rechtszaal. Beide partijen worden vertegenwoordigd door een advocaat, gespecialiseerd in dit soort schade. Jouw advocaat zal met zijn kennis op dit gebied jouw kansen op succesvolle toewijzing van je claim aanzienlijk vergroten. De advocaat zal alle rechtsgronden die van toepassing zijn op de situatie aan de rechter voorleggen om op deze manier een zo gunstig mogelijke uitspraak te bewerkstelligen.


Delen